Overslaan en naar de inhoud gaan
Topopleiding Urban Green Development

Topopleiding Urban Green Development

Details

Datum

18 september 2024

Locatie

Houten

In de topopleiding Urban Green Development leer je met een toekomstgerichte blik naar de leefomgeving te kijken waarin groen en water een belangrijke rol spelen. Door deel te nemen aan de topopleiding ben je in staat om duurzame en groene oplossingen te bedenken voor vraagstukken die ontstaan door klimaatverandering.

Wat biedt deze topopleiding jou?

  • Als hovenier/groenspecialist is dit de topopleiding waarmee je je voorbereidt op toekomstgerichte vraagstukken zoals het vergroenen van de leefomgeving op een duurzame, klimaatadaptieve en ecologische manier. Door je kennis over de sociale waarde van groen en participatievraagstukken, kun je gerichter en efficiënter projecten aangaan en sta je sterk in het gesprek met collega’s en klanten.
  • Als omgevingsmanager/adviseur/beleidsmaker is dit de opleiding waarmee je spin in het web en gesprekspartner wordt voor alle betrokken partijen, zodat grote vergroeningsprojecten efficiënter en beter op de kaart worden gezet. Je weet alle thema’s op de juiste manier te combineren en hebt de benodigde kennis en netwerk om ontwikkelingen naar een hoger plan te tillen.
  • Als zij-instromer, op zoek naar betekenisvol werk voor een groene en toekomstbestendige leefomgeving, geeft deze opleiding je een breed inzicht in de actuele kennis en ontwikkelingen. Je leert welke mogelijkheden er zijn om de leefomgeving op een duurzame manier te vergroenen en kunt na het afronden van de opleiding een verbeterplan opstellen, rekening houdend met alle aspecten die van belang zijn. Deze opleiding en het netwerk wat je ermee opdoet, vormt een opstap naar een carrière in het werkveld van urban green development.

Masterclasses UGD
De topopleiding Urban Green Development bestaat uit de volgende thema’s, die in 6 masterclasses aan bod komen: