Overslaan en naar de inhoud gaan
International Urban Greening Week

Studenten werken samen tijdens International Urban Greening Week

11 april 2024 door Esther Dorresteijn

Na het succes van de eerste ๐—œ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฎ๐—น ๐—จ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฎ๐—ป ๐—š๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ die vorig jaar gelijktijdig plaatsvond in Nederland en Finland, wordt de tweede editie in maar liefst in drie landen gehouden: Roemeniรซ, Tsjechiรซ en Denemarken. Studenten uit deze drie landen, aangevuld met studenten uit Nederland, Spanje en Finland, werken daar samen aan creatieve oplossingen voor vraagstukken in de groene stedelijke omgeving. Deze uitwisseling is een initiatief van het European Platform for Urban Greening.

Real-life challenges

Van maandag 8 april t/m vrijdag 12 april wordt de Roemeense urban greening week gehouden. Hier nemen mbo-studenten van Yuverta Tilburg en Houten aan deel. De week daarop gaan studenten van Yuverta Amsterdam naar Tsjechiรซ en studenten van Nijmegen naar Denemarken. Het programma van de International Urban Greening Week bestaat uit onderzoek, praktijkopdrachten, meerdere excursies, en wordt afgesloten met een presentatie van de bevindingen. De deelnemers gaan in teams aan de slag met real-life challenges met betrekking tot stedelijk groen

Nieuwe generatie hoveniers

Het algemene doel van deze leeruitwisseling is om de vaardigheden en competenties van de studenten op het gebied van urban greening te verbeteren. Op die manier werkt het European Platform for Urban Greening aan het opleiden van een nieuwe generatie hoveniers, die onze steden een stuk groener en gezonder gaan maken!

Zie de links hieronder voor de verslagen van deze uitwisselingen!

Roemeniรซ

Denemarken

Tsjechiรซ