Overslaan en naar de inhoud gaan
Groene educatieve onderwijsdak

Update over het Groene Onderwijsdak van Yuverta

11 juni 2024 door Esther Dorresteijn

Het groene onderwijsdak van Yuverta begint steeds meer vorm te krijgen!

De Hotspot Groene leefbare stad heeft samen met de Koninklijke Ginkel Groep in 2023 het initiatief genomen om een ​​groen onderwijsdak te creëren voor de groene vmbo-leerlingen en mbo-studenten van Yuverta. Met dit innovatieve onderwijsdak kunnen leerlingen in real-time leren hoe ze duurzame groene daken en gevels kunnen aanleggen en onderhouden.

Schooltuin Yuverta Houten

De constructie van het bouwwerk, wat een oppervlakte van 200 m2 en hoogtes van 2 tot 3 meter heeft, is in februari van dit jaar gestart op het terrein van de Yuverta schooltuin in Houten. En nu, vier maanden later, is het dak grotendeels af en volledig beplant. De officiële opening vindt plaats op 8 oktober 2024.

Educatie en onderzoek

Het innovatieve en duurzame groene onderwijsdak dient primair voor onderwijsdoeleinden, maar ook voor onderzoek naar onder meer biodiversiteit op groene daken. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Heidi Kamerling, van het Practoraat Groene leefbare stad van Yuverta. Daarnaast heeft het groene onderwijsdak ook een demonstratiefunctie waarmee we basisschoolleerlingen en vmbo-leerlingen enthousiast kunnen maken voor het groene onderwijs van Yuverta.

Nationaal Dakenplan

Yuverta onderschrijft het belang van multifunctionele daken en is daarom sindskort als partner aangesloten bij het Nationaal Dakenplan. Klik op de link hieronder voor meer info:
Yuverta sluit aan bij Nationaal Dakenplan | Yuverta hotspots (hotspotgroeneleefbarestad.nl)

Bekijk onderstaande foto's om een ​​indruk te krijgen van het bouwproces van de afgelopen vier maanden!

Collage Onderwijsdak constructie
Collage Onderwijsdak mei