Overslaan en naar de inhoud gaan
Natuurmiddag Yuvertapark

Vmbo'ers geven natuurles aan basisscholieren

12 april 2024 door Esther Dorresteijn

Dinsdag 9 april kwamen bijna 50 kinderen van Basisschool 't Schoolhuys naar het Yuvertapark om de Lenteroute te lopen, begeleid door eerstejaars vmbo'ers van Yuverta vmbo Houten. Deze route bestaat uit 5 verschillende natuuractiviteiten en is onderdeel van het Natuur- en Milieu-educatieprogramma van Yuverta / Hotspot Groene leefbare stad.

Natuurles tijdens keuzewerktijd

De afgelopen twee maanden kregen de vmbo'ers natuurles tijdens de kwt (keuzewerktijd) om zich voor te kunnen bereiden op deze dag. En met succes! 
De kinderen (uit groep 2&3) gingen enthousiast aan de slag met het zoeken naar water- en bodemdiertjes, het maken van dennenappel-vogelvoeders en het versieren van takken. En heerlijk marshmallows en worstjes roosteren boven een vuurtje.

Natuureducatie voor basisscholen

Met het ontwikkelen van een natuureducatie-programma voor basisscholen in de regio Houten, wil Yuverta de kennis over de natuur bij basisschoolkinderen vergroten en hen enthousiast maken voor het groene onderwijs en groene opleidingen. Daarnaast wil Yuverta ook graag de vmbo-leerlingen en mbo-studenten betrekken bij het programma, zodat ze ervaring kunnen opdoen met het geven van instructies en het begeleiden van groepen. 

Yuvertapark

Het Yuvertapark is hier dé ideale locatie voor. In het najaar mochten we al twee klassen verwelkomen van OBS De Bijenkorf, die meededen aan de bomenroute-activiteiten. Naast de bomenroute en de lenteroute worden er nog meerdere routes en programma's ontwikkeld, met thema’s als: bodem, water, dieren- en insecten en eetbaar groen. Lijkt dit je wat voor jouw school/klas? Neem dan contact op via: hotspot.groeneleefbarestad@yuverta.nl

Yuverta vervult een maatschappelijke functie met het aanbieden van blauw-groen onderwijs op vmbo en mbo-niveau. Leefbare Stad en Klimaat, Watermanagement, Eco en Wildlife, de Hoveniersopleiding: allemaal toekomstgerichte opleidingen, waarbij het creëren van een groene en gezonde leefomgeving het uitgangspunt is. 

Natuureducatie Lenteroute Yuvertapark