Overslaan en naar de inhoud gaan
Groendoedag Yuverta

Vmbo'ers geven workshops aan eenzame ouderen

1 juli 2024 door Esther Dorresteijn

Dinsdag 25 juni werd er in samenwerking met Stichting Met je Hart Houten een Groen Doedag georganiseerd bij Yuverta vmbo Houten, voor inwoners uit de regio. Stichting Met je Hart zet zich in voor eenzame ouderen die zelfstandig wonen, moeilijk de deur uitgaan en weinig mensen ontmoeten.

Verschillende workshops

Op initiatief van docent Sybren van Trijp, in samenwerking met Hotspot Groene leefbare stad is er contact gezocht met de stichting om een geschikt programma voor deze doelgroep te bedenken. De ouderen konden zich aanmelden voor verschillende workshops die onder begeleiding van vmbo’ers van Yuverta werden uitgevoerd, zoals: koken, bloemschikken, vogelhuisjes maken, en een bezoekje aan het dierenverblijf.

Gezamenlijk koken en lunchen

Ter afsluiting stond een gezamenlijk lunch in de aula klaar voor alle deelnemers en begeleiders, met zelfgemaakte broodjes, pannenkoeken, wraps, appelflappen en nog meer lekkers. Zowel voor de ouderen als de jongeren, en alle begeleiders vanuit Yuverta was het een geslaagde middag, en hopen we dit in de toekomst nog vaker te kunnen organiseren. 

Groendoedag Yuverta