Overslaan en naar de inhoud gaan
Groen onderwijsdak voor studenten Yuverta

Groen onderwijsdak voor studenten

De Hotspot Groene Leefbare Stad van Yuverta Houten heeft het initiatief genomen om samen met de Koninklijke Ginkel Groep een groen onderwijsdak te realiseren voor het groene vmbo- en mbo-onderwijs. Dit groene onderwijsdak is uniek in deze regio, en zowel het onderwijs als het bedrijfsleven profiteren hiervan. Studenten kunnen op deze manier in real-time leren hoe ze duurzame groene daken en gevels kunnen aanleggen én onderhouden.

Educatieve doeleinden en onderzoek

Het innovatieve duurzame groene onderwijsdak dient voor educatieve doeleinden, maar ook voor onderzoek naar o.a. biodiversiteit op groene daken. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Heidi Kamerling, practor Groene Leefbare Stad van Yuverta. Daarnaast heeft het groene onderwijsdak ook een demonstratiefunctie waarmee men basisscholieren en vmbo-leerlingen enthousiast wil maken voor het groene mbo-onderwijs van Yuverta. Op het eigen terrein van de Yuverta schooltuin in Houten wordt in 2024 gestart met de bouw van het bouwwerk, dat een oppervlakte van 200 m2 heeft, en hoogtes van 2 meter tot 3 meter.  

Aanvraag omgevingsvergunning toegekend

De omgevingsvergunning is begin oktober 2023 ingediend bij de gemeente Houten, en deze werd half december goedgekeurd. Daarnaast wordt er zowel door de Koninklijke Ginkel Groep als Yuverta contact opgenomen met leveranciers die ze graag als partner willen betrekken bij de realisatie van het onderwijsdak. 

Mede mogelijk gemaakt door