Overslaan en naar de inhoud gaan
Groener binnenklimaat Yuverta

Groener binnenklimaat Yuverta Houten

Op de vmbo -en mbo locatie van Yuverta Houten wordt er samen met leverancier Hoogendoorn Projectbeplanting in het voorjaar van 2023 gewerkt aan een groener binnenklimaat. Binnengroen is momenteel niet weg te denken in de woonbladen, televisieprogramma's en nieuwe panden. Het wordt toegepast op plaatsen waar mensen werken, wonen en relaxen. De positieve effecten van binnenbeplanting zijn groot. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het heeft ook veel gunstige effecten op concentratie en welzijn.

Groener binnenklimaat

Begin februari ging Hoogendoorn aan de slag met de beplanting op de randhoeve in Houten. In een paar uur tijd werden de aula en de receptie omgetoverd in een groene oase, door het plaatsen van diverse plantenbakken en hangplanten aan de balustrades. De groene wand in de aula kreeg ook een make-over, waardoor deze letterlijk weer tot leven kwam. De eerste reacties van studenten waren heel positief: "Heel gezellig, zoveel planten in het gebouw!" Op deze manier komen de studenten en leerlingen ook in aanrakingen met alle mogelijkheden op het gebied van interieurgroen.

Interieurgroen opleidingen en trainingen

De toenemende belangstelling voor binnengroen zie je ook terug in het studieaanbod van Yuverta. Zo biedt Yuverta Leven Lang Ontwikkelen bijvoorbeeld in samenwerking met de VHG de Basisopleiding Interieurbeplanting aan en de Training Kamerplanten, waarin je kennis opdoet over het assortiment van kamerplanten en over de verzorging, zodat je (nog) beter in staat bent om de consument te adviseren.

Adopteer een Regenwoud

Dit project kwam vanuit de Groene Hotspot tot stand in nauwe samenwerking met team Bloem van Yuverta, en uiteraard met leverancier Hoogendoorn Projectbeplanting uit Houten. De projecten die zij realiseren bestaan uit het ontwerpen, leveren en onderhouden van interieurbeplanting en groene wanden voor kantoren, ziekenhuizen, zorginstellingen, scholen, overheidsinstellingen en hotels.

Hoogendoorn werkt ook samen met Stichting Adopteer Regenwoud. Deze stichting beschermt tropisch regenwoud en daarmee de rijke ecosystemen in Costa Rica. Hoogendoorn adopteert voor elke nieuwe klant een stukje regenwoud in Costa Rica. Met dit project heeft Yuverta vijftien vierkante meter regenwoud in Costa Rica geadopteerd.

Mede mogelijk gemaakt door