Overslaan en naar de inhoud gaan
Groepsfoto IUGW

International Urban Greening Week

 

 

In april 2023 werd de eerste International Urban Greening Week gehouden in Nederland en Finland, georganiseerd door het European Platform for Urban Greening, waar Yuverta partner van is. Een twee weken durende challenge-based leeruitwisseling voor studenten, om ervaring op te doen met internationaal samenwerkend leren.
๐ŸŒฑ ๐ŸŒณ ๐ŸŒฟ ๐Ÿ€ ๐ŸŒฒ
In totaal namen meer dan 30 studenten en docenten uit vier landen (Finland, Nederland, Tsjechiรซ en Denemarken) deel aan deze uitwisseling. De deelnemers gingen in teams aan de slag met real-life challenges met betrekking tot stedelijk groen op locaties in Tampere, Finland of in Utrecht/Houten, Nederland. Het programma bestond uit onderzoek doen, praktijkopdrachten maken, excursies volgen, en werd afgesloten met een presentatie van de bevindingen.

Het algemene doel van deze leeruitwisseling is om de vaardigheden en competenties van de studenten op het gebied van urban greening te verbeteren. Op die manier werkt het European Platform for Urban Greening aan het opleiden van een nieuwe generatie hoveniers, die onze steden een stuk groener en gezonder gaan maken!

Na het succes van de eerste ๐—œ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฎ๐—น ๐—จ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฎ๐—ป ๐—š๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ, wordt de tweede editie in april 2024 in maar liefst in drie landen gehouden: Roemeniรซ, Tsjechiรซ en Denemarken.

International Urban Greening Week