Overslaan en naar de inhoud gaan
Groen onderwijsdak Yuverta

Onderwijsdak Yuverta genomineerd voor Dak van het Jaar

16 oktober 2024 door Esther Dorresteijn

Het groene onderwijsdak van Yuverta is genomineerd voor Het Dak van het Jaar. Deze prijs is in het leven geroepen om de kwaliteit in zowel de platte als de hellende dakenbranche te vieren en te tonen. 

Diverse beoordelingsgebieden

De prijs wordt toegekend aan het dak dat op diverse beoordelingsgebieden in totaal het hoogste scoort. De beoordelingsgebieden zijn: esthetische kwaliteit, innovatie, functionele kwaliteit, onderlinge samenwerking, veilig werken en duurzaamheid. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt de projecten volgens deze criteria.

Artikel in vakblad Roofs

Alle genomineerde projecten worden de komende maanden uitgebreid beschreven in het vakblad Roofs. Deze maand staat het groene onderwijsdak van Yuverta in de spotlights, wat mooi samenvalt met de officiële opening van het dak op dinsdag 8 oktober jl.

In het artikel gaan hotspotmanagers Sijtske Ouderkerken en Madelon de Lange uitgebreid in op hoe dit initiatief is ontstaan, het complete proces van conceptontwikkeling tot realisatie, en alle innovatieve technieken die er bij de bouw zijn toegepast.

“Wij zagen dat het onderwijs voortdurend één stap achterloopt bij de kennis en innovaties in het bedrijfsleven op het gebied van dak- en gevelgroen. Hoe kan je onderwijs en bedrijven in dit opzicht nauwer laten samenwerken? Voor het onderwijs is het daarnaast een belemmering dat bestaande groene daken vaak niet toegankelijk zijn, en al helemaal niet voor een complete schoolklas. Dat maakt het uitdagend voor docenten om studenten in de praktijk te leren over aanleg, onderhoud en veiligheid. De studenten oefenen wel op het maaiveld, maar dan mis je de echte dakervaring, de bewustwording van wat werken op een dak anders maakt. Zo besloten we, samen met docenten, om een dak te laten maken op ons schoolterrein." - Sijtske Ouderkerken

Voor het complete artikel, klik op de link hieronder:

Een dak om te leren